Ajankohtaiset tapahtumat

 Pikku Huopalahden venekerho                                    Jäsenkirje 4.9.2018

Arvoisa venekerholainen!

Nyt oli pitkästä aikaa sään puolesta loistava kesä - oikea veneilijän kesä. Veneet liikkuivat myös venekerhomme laiturista, ja retkiä tehtiin lähemmäs ja kauemmaksi. Venekerholle tämä on ollut hieno kausi siinäkin mielessä, että uusia jäseniä on tullut niin paljon, että venepaikat ovat täyttyneet viimeistä myöten, ja uusia hakijoita on kehotettu liittymään kerhoon ja samalla venepaikkajonoon.

Veneilykausi alkaa kuitenkin taas olla lopuillaan ja veneiden telakointi lähestyy:

● Yhteinen veneiden nostopäivä on lauantaina 6.10. klo 12 alkaen. Kuljetusliike Jokisen nostaa isot veneet ja telakkamestari Aulis Karjalainen pienemmät veneet. Varaa käteistä veneiden nostoa varten nosturille 80 euroa ja trailerinostoon 30 euroa. Tarjolla pientä purtavaa osallistuville.

Veneitä on tulossa alueelle ennätysmäisen runsaasti. Käy merkitsemässä kerhon nettisivuilla oman veneesi mitat, jos tuot veneesi talvisäilytysalueelle, ellet ole sitä vielä tehnyt. Näin tiedämme alueelle tulevien veneiden koot sekä veneet paikkojen määritystä ja laskutusta varten.

Aulis Karjalainen ja satamakapteeni Marko Redsven osoittavat talvisäilytyspaikat veneille. Yhteystiedot: Marko Redsven, marko.redsven@hotmail.com, puh. 0400-656 006, Aulis Karjalainen, aulis.karjalainen@hotmail.fi, puh. 040-5310421.

Nostopäivänä tarvitaan käsiä – auta kanssaveneilijää tarvittaessa.

Kaksi painepesuria on käytössä. Käytä pesureita hyvässä järjestyksessä sekä kerhon yhteisiä laitteita ja varusteita huolella ja laita ne käytön jälkeen säilytyslaatikkoon hyvässä järjestyksessä. Sulje hanat ja portit lähdettyäsi. Alueella on nyt kaksi sähköpistettä ja kolme vesipistettä.

 ● Veneilykauden päättäjäiset pidetään Tapanilan asemalla lauantaina 27.10 klo 18 alkaen. Varaa aika kalenteristasi jo nyt. Tarjolla perinteisesti hyvää ruokaa ja juomaa sekä kevyttä ohjelmaa ja kanssaveneilijöiden seuraa. Kutsu tapahtumasta tulee lähempänä tapahtumaa.


Hyvää nostopäivää ja syksyä toivottaen!

Jouni Suolanen
Puheenjohtaja
Puh. 044-060 1001, jouni.suolanen@kolumbus.fi

 

 

Pikku Huopalahden venekerhon jäsenkirje 7.5.2018

Arvoisa venekerholainen,

Kiitos kaikille veneiden laskupäivään osallistuneille! Päivä onnistui hienosti hyvässä yhteishengessä ja sääkin suosi.

Muutama asia, joihin pyydän kiinnittämään huomiotanne:

1. Talvialueen jätepisteessä on löydetty vanha akku - akun omistaja, viethän sen itse pois esim. Teboilille. Myös jäteöljyt toivomme vietävän omatoimisesti.

2. Talvialueen portit ja työkaluvaja on nähty olleen yön yli auki. Muista sulkea nämä, vaikka olisitkin huoltotöiden jälkeen väsynyt. Se on sekä ulkonäkökysymys että riski varkauksille. 

3. Siisti oma talvipaikkasi hyvään kuntoon. Älä jätä tavaraa aidan viereen, koska talkoiden yhteydessä se poistetaan. 

4. Alueelle jäi vielä paljon veneitä. Laita veneesi laskukuntoon ja laske viimeistään 10.6. mennessä, koska kaupunki edellyttää keskinäisessä vuokrasopimuksessamme, että alue on tuolloin tyhjä veneistä. Vain poikkeustatapauksissa vene voi olla pitempään, ja silloin joudumme raportoimaan syyn Liikuntavirastolle.

5. Jos sinulla ei ole vielä vartiovuoroa, varaa 2 vuoroa pikimmiten kerhon sivuilta omalla salasanallasi ja pyydä vartiosetelit ja -ohje vartiopäällikkö Juha Metsälältä tai varavartiopäällikkö Asko Lindéniltä. Yhteystiedot kerhon sivuilta.

6. Tarkasta ja lisää oikeat ja kenties muuttuneet henkilö- ja venetietosi kerhon sivuille. Nettiasioissa kysy Jukka Pohjolalta. Yhteystieto kerhon sivuilta. 


Vilkasta veneilykauden alkua,

Jouni Suolanen
Puheenjohtaja

JÄSENKIRJE                                                                 09.04.2018

ARVOISA VENEKERHOLAINEN!

Kevät tulee kohisten pitkän talven jälkeen. Nyt on hyvä aika aloitella veneiden keväthuoltoa. Tässä kevään tärkeitä päivämääriä:

Torstai 12.04.                      Vuosikokous Tapanilan asemalla klo 18. Tilkantori 12. Kahvitarjoilu.

Keskiviikko 18.04.              Varauspäivä Tapanilan asemalla klo 18-20. Kahvitarjoilu.
                                            Venepaikkojen vahvistaminen, vartiovuorojen varaaminen,
                                            katsastusaikojen varaaminen. Sammutinlaitehuolto.

Torstai 26.04.                      Varauspäivä Tapanilan asemalla klo 18-20. kahvitarjoilu.
                                            Venepaikkojen vahvistaminen, vartiovuorojen varaaminen,
                                            katsastusaikojen varaaminen.

Lauantai 05.05.                    Veneiden laskupäivä klo 12 alkaen. Koko perheen iloinen

                                            talkootapahtuma. Tarjolla pientä purtavaa.


Tule varauspäiviin hoitamaan kerralla kuntoon kauden varaukset! Saat samalla vartio-ohjeen ja vartiosetelit, jolla saat vartiohuoneen avaimen Teboililta.

Varauspäivinä voit myös hankkia Pikku Huopalahden venekerhon venelipun. Lippua on kahta eri kokoa. Lipun hinta on omakustanteinen 30 euroa.

 

Jokaiselle jäsenelle kuuluu kaksi vartiovuoroa kaudessa. Telakkamestari Aulis Karjalainen on lupautunut tekemään tarvittaessa vartiovuoroja hintaan 50 euroa per yö. Ota yhteys:


Aulis Karjalainen, puh, 040-531 0421, aulis.karjalainen@hotmail.fi

 

Varauspäivinä voit varata katsastusajan sinulle sopivana katsastuspäivänä. Uusi jäsen, huomioithan, että veneesi katsastetaan kerhoon tullessasi maissa ennen vesillelaskua – varaa veneesi runkokatsastus katsastusmiehiltä:

Petri Kärkkäinen, puh. 050-3896969, karkkainen69@gmail.com
Janne Ahramo, puh. 0400 617 562, janne.ahramo@gmail.com

Tervetuloa tapahtumiin!

Jouni Suolanen
Puheenjohtaja

 

JÄSENKIRJE                                                                 22.12.2017

Arvoisa venekerholainen!

Joulu tulla jolkottaa, ja on levon aika. Toiveissa on tätä kirjoitettaessa vielä valkea joulu. Veneet talvehtivat siistissä järjestyksessä täydellä talvisäilytysalueella.

Kulunut kausi oli erityisen onnistunut. Vaihtuvuutta on yleensä aina kauden alussa ja aikana. Nyt kerhosta erosi eri syistä noin viisi jäsentä, mutta uusia jäseniä liittyi noin viisitoista. Samalla venepaikat täyttyivät niin, että kauden lopussa tyhjinä oli vain pari poijupaikkaa ja pari aisapaikkaa.

Venepaikkojen uusi numerointi saatiin päätökseen, ja veneet omille paikoilleen laituriin ja rekisteriin. Talvisäilytysaluetta parannettiin edelleen ja pidettiin yllä telakkamestari Aulis Karjalaisen ansiokkaasti vetämänä. Alueelle on tulossa lisää parannuksia jatkossa, kuten muun muassa toinen vesipiste ja toinen sähköpiste, joiden valmistelutyö aloitettiin jo syksyllä.

Saimme solmittua talvisäilytysalueelle Liikuntaviraston kanssa uuden nelivuotisen, 30.6.2021 saakka ulottuvan vuokrasopimuksen.

Toimiva talous on venekerhon selkäranka ja kaikkien yhteinen etu. Näin saamme muun muassa tehtyä kauden aikana tarvittavat hankinnat. Siksi valvoimme erityisesti maksujen toteutumista – tarvittaessa yhteydenotoin. Valvomme tarkasti myös vartiovuorojen toteutumista.

Kerhon keskeistä toiminnan ydintä on yhdessä tekeminen ja oleminen, mikä toteutuu luontevasti muun muassa veneiden lasku- ja nostopäivinä, kauden aikana satamassa, retkillä ja veneilykauden päättäjäisissä.

Päättäjäisissä tupa täyttyi, osallistujia oli nelisenkymmentä. Kuulimme muun muassa kesävenepaikkalaisen Ola Mannisen humoristisen esityksen hänen puisesta pelastusveneestään ja veneretkestä Kotkan Meripäville. Kerhon jäsen Herkko Volanen yrityksineen tarjosi maukkaan illallisen. Viinikin maistui.

Talvikautena on hyvää aikaa suunnitella jo tulevan kesän vene- ja kalaretkiä. Venemessuilla helmikuun alkupuolella kannattaa käydä haistelemassa kevään ja veneilyn tuoksuja sekä tutustua monipuoliseen veneily- ja kalastustarjontaan.

Rauhaisaa joulua ja vilkasta uutta veneilyvuotta 2018!

Jouni Suolanen
Puheenjohtaja

.

 

Pikku Huopalahden venekerho                                    Jäsenkirje 9.9.2017

Arvoisa venekerholainen!

Jälleen yksi antoisa, sään puolesta kuitenkin varsin vaihteleva veneilykausi alkaa kallistua lopuilleen. Uusia jäseniä ja veneitä on tullut kerhoon mukavasti, ja veneet ovat liikkuneet ja retkeilleet.  On hienoa katsoa kesäistä laituria keskellä kaunista asuinaluetta, jossa veneet killuvat sopuisasti vieri vieressä.

Syksyn ohjelma venekerhossa etenee seuraavasti:

● Yhteinen veneiden nostopäivä on lauantaina 30.9. klo 12 alkaen. Tarjolla pientä purtavaa talkoolaisille.

Jokisen kuljetusliike nostaa isot veneet ja telakkamestari Aulis Karjalainen pienemmät veneet Avantillaan. Varaa käteistä veneiden nostoja varten.

Veneitä on tulossa alueelle runsaasti. Satamakapteeni Marko Redsven osoittaa talvisäilytyspaikat veneille. Jos nostat veneesi vasta nostopäivän jälkeen, ole yhteydessä Markoon, jotta saat oikean paikan ja tiedämme, mitä veneitä alueelle on tulossa. Älä tuo pukitettua venettä alueelle ennen nostopäivää.

Markon yhteystiedot: marko.redsven@hotmail.com, puh. 0400-656 006.

Toimi alueella yleensä ja nostopäivänä erityisesti avuliaasti ja kanssaveneilijät huomioiden. Apua ja käsiä tarvitaan, jotta homma sujuu jouhevasti. Kaksi painepesuria on käytössä. Käytä kerhon yhteisiä laitteita ja varusteita huolella ja laita ne käytön jälkeen säilytyslaatikkoon hyvässä järjestyksessä. Sulje hanat ja portit lähdettyäsi.

 

 

Veneilykauden päättäjäiset pidetään Tapanilan asemalla lauantaina 28.10 klo 18 alkaen. Varaa aika kalenteristasi jo nyt. Tarjolla perinteisesti hyvää ruokaa ja juomaa sekä kevyttä ohjelmaa ja kanssaveneilijöiden seuraa. Laitamme kutsun tapahtumasta tuonnempana.A


Hyvää nostopäivää toivottaen!

Jouni Suolanen
Puheenjohtaja
Puh. 044-060 1001, jouni.suolanen@kolumbus.fi

Pikku Huopalahden venekerho                                                       Jäsentiedote 27.3.2017

- Venepaikkojen ja vartiovuorojen varauspäivät ovat tiistaina 11.4.  ja 18.4. klo 18-20 Tapanilan asemalla. Tiistaina 18.4. paikalla on myös Total Paloturva Oy:n sammutinhuolto, joka tarkistaa sammuttimesi paikan päällä. Myös paukkuliivit voi jättää huollettaviksi.

Tule vahvistamaan venepaikkasi sekä varaamaan vartiovuorot (2 kpl). Samalla saat vartio-ohjeen ja vartiosetelit, joilla saat vartioavaimet Teboililta.

Jaamme varaispäivissä kerhon pipoja.

- Veneiden laskupäivä on lauantaina 6.5. klo 12 alkaen.

HALLITUS/
Jouni Suolanen
Puheenjohtaja
 

Arvoisa venekerholainen                                                                    20.12.2016

Joulu on taas ovella ja veneet talvehtivat kauniisti alueella. Pressutukset ovat parantuneet vuosi vuodelta ja nyt ne tehty mielestäni hyvin erilaisia valmiitakin kaaria käyttäen. Kuitenkin on syytä käydä talven aikana tarkastamassa pressuja mahdollisen lumi- ja tuulikuorman takia.

Kulunut veneilykausi oli jälleen aktiivinen. Erityisesti satama-alueella tapahtui paljon, kuten saimme uusia poijuja D-laituriin, ja väylä on nyt entistä selvemmin merkitty. Kenenkään – ei edes vierailijoiden - pitäisi enää ajaa lahden lännen puoleiselle matalalle muta-alueelle.

Kausi huipentui päättäjäisiin. Tapahtuma oli palautteiden perusteella onnistunut. Tupa täyttyi kerholaisista ja aveceista. Ruoka oli hyvää ja ohjelmaakin oli.

Kerhon ensimmäinen puheenjohtaja ja uudelleen venekerhoon palannut Tapani Valtakari kertoili kerhon alkuajoista sekä Lapinlahden Merelle ry:n toiminnasta. Venekerhon ja yhdistyksen välillä voisi olla jatkossa yhteistyötä, kuten tutustumisia ynnä muuta mukavaa. Mahdollisuuksia on paljon.

 

Itse korostin tervehdyksessäni venekerhon yhteisöllisyyttä. Meillä on käsissämme mahtava, tiivis yhteisö, jossa on sekä mukavaa kanssakäymistä että monenlaista osaamista ja tietoa.

Olemme myös keskeinen vaikuttaja keskellä kaunista asuinaluetta avoimena alueen asukkaille ja yhteisöille. Venekerho on mukana toukokuun lopulla pidettävässä alueen yhteisessä kyläjuhlassa. Tarkoitus on muun muassa tarjota venekyytejä niitä haluaville.

Venekerho ei ole valmis vaan aina tuntuu olevan uutta tekemistä. Tarkoitus on muun muassa tulevana hankkia entistä kookkaampi työkaluvaja talvisäilytysalueelle. Venepaikkojen uudelleenjärjestäminen viedään loppuun.

Talvella on hyväkin vetää hieman henkeä veneasioista. Toki voi ja kannattaa esimerkiksi tutustua alan lehtiin ja kirjallisuuteen. Tulevaan kauteen voimme suunnata jälleen uudelle innolla. Toivottavasti kaudesta tulee jos mahdollista entistäkin vilkkaampi, saamme uusia jäseniä ja venepaikat täyttyvät.

Rauhaisaa Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta!

Jouni Suolanen
Puheenjohtaja


 Veneiden nostopäivä lauantaina 1.10 klo 12 alkaen 

Veneilykausi alkaa kääntyä lopuilleen. Veneiden yhteinen nostopäivä järjestetään lauantaina 1.10. klo 12 alkaen isot ja pienet veneet. Isojen veneiden maksun voi suorittaa myös pankkikortilla, mutta varaa käteistä trailerinostajalle.

Kerhon yhteisessä talkootapahtumassa on tarjolla kaikille talkoolaisille syötävää ja virvokkeita.

Huolehdi veneesi, venepaikkasi/trailerisi nostokuntoon. Marko Redsven ja Reima Varis osoittavat venepaikat. Jukka Pohjola laskuttaa talvisäilytyksen veneen pituuden mukaan myöhemmin sähköpostitse.

Telakoi veneesi tukevasti ja peitä huolellisesti, jotta pukit ja pressu kestävät myös syksyn ja talven tuulet ja sateet. Tutustu talvisäilytysohjeeseen kerhon nettisivuilla linkissä "kerhosivut".

Ota huomioon kanssaveneilijät talvisäilytsalueella toimiessasi ja auta tarvittaessa. Huolehdi veneen syyshuollossa käyttämäsi välineet takaisin paikoilleen. Huolehdi oman paikkasi ja koko alueen siisteydestä.

Täsmennämme vielä veneilykauden päättäjäispäivää, ja tiedotamme siitä myöhemmin erikseen.

Hyvää nostopäivää!

Jouni Suolanen
Puheenjohtaja

 
Pikku Huopalahden venekerhon jäsentiedote 02.06.2016

Hienot säät ovat jo suosineet veneilyäkin – toivottavasti hyvät kelit jatkuvat myös kesän mittaan, ja veneet liikkuvat satamastamme ulos ja takaisin! Tässä muutamia tärkeitä ajankohtaisia asioita:

1. Talvisäilytysalueella on vielä veneitä - se tulee saada tyhjäksi veneistä pikimmiten. Liikuntavirasto tulee tarkastamaan alueen 8.6. Perinteisesti meillä on ollut siisteydestä kiitosta saanut, hyvin varusteltu alue. Hoidathan oman paikkasi pian siistiin kuntoon!

2. Sataman uudet venepaikat valmistuvat tällä viikolla. D-laituriin tuli 10 uutta poijupaikkaa, ja niiden viereen levennetään muutamaa paikkaa. Jos olet kiinnostunut vapaista poijupaikoista, ota yhteyttä satamakapteeni Marko Redsveniin, puh. 0400-656 006, satamakapteeni@phvk.fi

3. Jokaisen venekerhon jäsenen ehdoton velvollisuus on maksaa säädetyt maksut ja hoitaa vartiovuoronsa. Hoidathan nämä heti kuntoon, jos et ole vielä sitä tehnyt. Kerho seuraa, että ne toteutuvat jokaisen kohdalla.

Voit napsauttaa itsellesi sopivat vartiopäivät kerhon sivuilta. Pyydä tarvittaessa salasana talousvastaava Jukka Pohjolalta, puh.050-3792 892,taloudenhoitaja@phvk.fi, . Häneltä saat myös vartioavainten hakuun Teboililta tarvittavat vartiointisetelit.

4. Vene pitää ja kannattaa katsastaa. Se on venekerhon yksi eduista ja oikeuksista. Voit vielä varata katsastusajan kesäkuussa katsastusmies Petri Kärkkäiseltä, puh. 050-3896969, karkkainen69@gmail.com

5. Pikku Huopalahteen tuleva veneväylä on nyt merkitty poijuilla entistä näkyvämmin. Enää ei kenenkään venekerholaisen tai satunnaisen vierailijan pitäisi eksyä väylältä lahden matalalle puolelle!

Hyvää veneilykauden alkua!

Jouni Suolanen
Puheenjohtaja
puh. 044-060 1001, puheenjohtaja@phvk.fi

 

 

 

VENEKERHO UUSII VENEPAIKKOJA TOUKOKUUSSA

Venekerho uusii toukokuun puolivälin jälkeen osan venepaikoista niin, että D-laiturin pohjoispäässä kymmenen aisapaikkaa muutetaan poijupaikoiksi. Uusituksen tarve johtuu siitä, että yhä useampi kerhoon tuleva vene on sellainen, jolle ei löydy paikkaa kapeista aisapaikoista. Samalla on tarkoitus muuttaa aisapaikkojen leveyksiä paremmin tarkoitusta vastaaviksi.

 

Uusien poijujen asentamisen yhteydessä B- ja C-laiturien poijuja siirretään kauemmaksi, jotta veneet mahtuvat ja niiden on nykyistä parempi rantautua omille paikoilleen. 

Kaikki venepaikan nykyiset haltijat saavat uuden, entistä paremmin veneelle soveltuvan paikan, ja uudet paikat täyttyvät vähitellen niille sopivista veneistä! 

Lisätietoja: satamakapteeni Marko Redsven, puh. 0400-656 006 tai hankevastaava Jukka Pohjola, puh. 050-3792 892.

Hallitus

 

 

 

VENEIDEN LASKUPÄIVÄ LAUANTAINA 7.5. KLO 12 ALKAEN

Veneiden yhteinen laskupäivä järjestetään tulevana lauantaina klo 12 alkaen isoille ja pienille veneille. Maksu käteisellä aikaisempien vuosien käytännön mukaisesti. 

Tarjolla pientä purtavaa ja virvokkeita.

Tervetuloa!

Hallitus

 

 

 

 

 

 

Pikku Huopalahden venekerho                         Jäsentiedote 28.03.2016

 

Vuoden 2016 tärkeät päivämäärät

 • venepaikkojen jakotilaisuudet 8.4. klo 18 alkaen ja 13.4. klo 18 alkaen. Sammutinhuolto on saatavilla alueella 13.4.
 • veneiden laskupäivä 7.5. (alkaa klo 12)
 • alueen siivoustalkoot 20.5.
 • nostopäivä 1.10. (alkaa samaten klo 12 - tarkentuu)
 • kauden päättäjäiset 15.10. klo 18 alkaen

Vuosikokouksen aikataulusta tiedotetaan erikseen, kun tilinpäätös on valmistunut.

Erkki Heliö

puheenjohtaja

 

 

----

 

Jäsentiedote 03.09.2015

 

Hyvä venekerholainen!

 

Jo perinteeksi käynyt, lokakuun ensimmäinen viikonloppu on kohta käsillä, ja samalla myös veneiden yhteisnostopäivä.

 

Lauantaina, 3.10. klo 12 alkaa nosto isojen veneiden osalta. Kuskina on taitava Pekka.

Vesa auttaa traileriveneiden nostossa jeepillään, ja on paikalla 10:00 – 15:00.

 

Muistutukseksi vanhoille, tiedoksi uusille jäsenille:

Kaikkien halukkaiden veneet nostetaan.

 • Velvollisuutesi on saapua paikalle hyvissä ajoin.

 • Olet varautunut tasarahaan nosturimiehille (Pekka 80€, Vesa 20€).
  Telakoimispaikkasi on valmiina veneen laskua varten.

 • Huolehdit myös etukäteen trailerisi hyvästä rengaspaineesta, ja pukkiesi vakaudesta.

   

  Reima ja Antti ovat kaavailleet telakointijärjestyksen. Uusille veneille osoitetaan paikka.
  Kaikki aitaukseen haluavat ovat toistaiseksi sinne sopineet.

  Painepesuri otetaan käyttöön kun liikkuva kalusto ei enää murjo vesi- ja sähköjohtoja, ja pesurin vuoro kulkee käsi kädessä veneiden nostojärjestyksen kanssa.

  Venekerho hankkii jotain pientä syötävää tapahtumaan.

   

  Liitteenä telakointiohjeet, joihin ystävällisesti pyydetään tutustumaan.

   

  Tervetuloa tapahtumaan!

  PHVK hallitus

 

 

 

Pikku Huopalahden venekerho                         Jäsentiedote 06.03.2015 (päivitetty 15.03.2015)

Vuosikokous pidetään Tapanilan asemalla, Tilkantori 12 perjantaina 20. maaliskuuta 2015 klo 18 alkaen.

Esityslista ja ehdotus uusiksi säännöiksi ovat sähköpostilla jaetun vuosikokouskutsun liitteenä.

Sääntömuutoksen tavoitteena on modernisoida kerhon säännöt sekä saattaa ne yhdistyslain ja Patentti- ja Rekisterihallituksen ehdottamaan nykyiseen standardimuotoon. Uusia sääntöjä laadittaessa apuna on käytetty PRH:n mallisääntöjä ja useamman pääkaupunkiseudulla toimivan venekerhon jo aiemmin nykyaikaistamia sääntöjä.

Tärkeimmät muutokset nykyisiin sääntöihin verrattuna

 • Kokouksessa vaalikelpoisia ovat varsinaiset jäsenet ja kunniajäsenet. Näillä kummallakin olisi äänioikeus kokouksissa. Tämä oli käytäntönä kaikissa tutkimissamme venekerhojen säännöissä.
 • Ulkopaikkakuntalaisten käytössä olevista venepaikoista kerholle aiheutuvat isommat laiturivuokrakulut kaupungille siirretään jäsenmaksusta venepaikkamaksuihin aiheuttamisperusteen vuoksi (= kulut katetaan siitä jäsenen maksuosuudesta, joka aiheuttaa kerholle lisäkuluja).
 • Kannatusjäsen olisi jatkossa tarkoitettu lähinnä oikeushenkilöitä (yhdistyksiä, yrityksiä tai vastaavia) varten. Jos joku haluaa liittyä luonnollisena henkilönä kannatusjäseneksi, niin sekin on mahdollista
 • Kerho voi jatkossa ottaa vastaan lahjoituksia. Aikaisemmat säännöt eivät ottaneet asiaan kantaa millään tavalla.
 • Hallituksen jäsenten määrä kiinnitetään kahdeksaan (ei siis 4 + 2-5 kuten nykyään). Hallitus ehdottaa myös sitä, että hallitukseen valittaisiin lisäksi yksi varajäsen (ei äänioikeutta hallituksen kokouksessa)
 • Hallitus voi jatkossa perustaa toimielimiä avukseen ja nimittää itse niiden jäsenet - aikaisemmissa säännöissä ei tällaista mahdollisuutta ollut ja erilaisten hankkeiden ja vastaavien läpivienti tulisi sääntöjen kannalta yksinkertaisemmaksi. Vastuu nimitettyjen toimielimien toiminnasta säilyy joka tapauksessa hallituksella.
 • Nimen kirjoitusoikeuteen riittäisi jatkossa kaksi henkilöä joukosta puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri ja taloudenhoitaja (toisen ei tarvitse olla pj tai varapj) - helpottaa käytännön tilanteita esimerkiksi lomakaudella. Vastuu säilyy joka tapauksessa hallituksella.
 • Asuinpaikan postinumero 00300 ei olisi enää "priorisoitu väylä" varsinaiseksi jäseneksi (ja siten vaalikelpoisuuteen). Kerhon perustamisvaiheessa käytössä olivat vain A- ja B-laituri ja venepaikkoja oli vain murto-osa nykyisistä, joten postinumeroalueen 00300 "etuoikeus" oli tavallaan perusteltua. Uusi sääntöehdotus lisää jäsenten tasa-arvoa myös maksujen osalta, kun kannatusjäsenen jäsenmaksu (90 euroa 2014) korvataan varsinaisen jäsenen jäsenmaksulla (70 euroa 2014). Kannatusjäsenten vaalikelpoisuuden puuttuminen on aiheuttanut ongelmia useissa vuosikokouksissa. Asuinpaikkaan liittyvää syrjintää emme löytäneet ainoistakaan tutkimistamme muiden venekerhojen säännöistä - tämän tyyppinen syrjintä saattaisi olla jopa perustuslain vastaista.

Jos sääntöehdotus hyväksytään, nykyiset kannatusjäsenet siirretään automaattisesti varsinaisiksi jäseniksi ja maksut yhdenmukaistuvat. Kokouksessa esiteltävä talousarvioesitys on laadittu siltä pohjalta, että sääntömuutos hyväksytään. Sääntömuutoksen hyväksyminen on esityslistalla ennen toimihenkilöiden valintaa, jotta uudet toimihenkilöt voidaan valita uusien sääntöjen esittämällä tavalla.

Muina asioina

 • kaipaamme ehdotuksia retkistä ja muusta veneilytoiminnasta
 • kaipaamme ehdotuksia muista veneilykauden aikaisista tai ulkopuolisista aktiviteeteistä (esim. koulutustarpeita tai vastaavia)

Veneilykauden tärkeät päivät on jo lyöty lukkoon, koska tilat, nosturi ja trailerikuski pitää varata hyvissä ajoin:

 • venepaikkojen jakotilaisuudet 24.3 ja 2.4. klo 18 alkaen. Preston sammutinhuolto satamassa 24.3. klo 17-19. Hinta 9 € / sammutin (sis. alv). Huoltaa kaikki sammuttimet valmistajasta riippumatta.
 • veneiden laskupäivä 2.5. klo 12 alkaen
 • Talvisäilytysalueen siivoustalkoot 21.5. klo 18 alkaen
 • veneiden nostopäivä 3.10.
 • veneilykauden päättäjäiset 21.11.

Kokouksessa valittava hallitus uusi tiedottaa tapahtumista tarkemmin ajankohtien lähestyessä.

Tervetuloa!


Erkki Heliö
puheenjohtaja

 

--

Pikku Huopalahden venekerho                         Jäsentiedote 11.11.2014

Alkuperäisestä aikataulusta poiketen veneilykauden päätöstilaisuus ei ole lauantaina 15.11.

Joudumme siirtämään sen alkuvuoteen 2015. Ilmoittelen asiasta, kun ajankohta tarkentuu.
Olen ollut sairauslomalla pitkittyneen flunssan vuoksi jo kolmatta viikkoa.

Pahoittelen myöhäistä ilmoitusta asian osalta.

Erkki Heliö
Puheenjohtaja

---

Pikku Huopalahden venekerho                         Jäsentiedote 15.9.2014

Veneilykausi alkaa päättyä. Loppusyksyn tärkeät päivä ovat:

 • Pukkitalkoot talvisäilytysalueella tiistaina 23.9. klo 18 alkaen
 • Veneiden nostopäivä lauantaina 4.10. klo 12 alkaen. Tarjolla on sekä nosturi- että trailerinostopalvelu. Maksu käteisellä aikaisempien vuosien käytännön mukaisesti.
 • Veneilykauden päättäjäiset lauantaina 15.11. Kellonaika tarkentuu

Tule paikalle pukkitalkoisiin varmistamaan oma paikkasi talvisäilytysalueella.

Jos et nosta venettäsi yhteisenä nostopäivänä ja haluat talvisäilytyspaikan kerhon alueelta, ota yhteyttä Reima Varikseen, Kaisa Potilaan tai allekirjoittaneeseen. Talvisäilytyslaskut postitetaan nostopäivän jälkeen. Maksun suuruus määräytyy veneen pituuden mukaan samalla tavalla kuin aiemminkin.

Kaikki veneet tulee joka tapauksessa nostaa kaupungin määräysten mukaan viimeistään joulukuun alkuun mennessä.

Hyviä loppukauden veneilykelejä toivottaen

Erkki Heliö
Puheenjohtaja

 

-----

 

Pikku Huopalahden venekerho                        Veneilytiedote 24.5.2014

Muistutus satama-alueen nopeusrajoituksista

Pikkuhuopalahden venesataman sisääntuloväylällä on 10 km/h nopeusrajoitus, joka alkaa Munkkiniemen venekerhon sataman aallonmurtajalta. Seurasaaren selällä rajoitus on pääsääntöisesti 20 km/h ja joillakin alueilla tätä vähemmän aallonmuodostuksen välttämiseksi.

Nopeusrajoitukset esittävä vesialueen kartta löytyy tämän linkin takaa:
http://www.hel.fi/wps/wcm/connect/35e712804a155492b618f6b546fc4d01/venei_72.pdf?MOD=AJPERES

Alueen asukkaat ottavat kerhoon yhteyttä monta kertaa veneilykauden aikana, kun näkevät väylällä selvästi nopeusrajoitusta rikkovan veneen. Tuorein yhteydenotto oli viime perjantailta.  Kyseessä oli joko ulkopuolinen vierailija tai venekerhon jäsen.

Poliisi ja tulli valvovat ajonopeutta myös lähialueilla ja ylinopeussakko määräytyy päiväsakkoina samalla periaatteella kuin tieliikenteessä.

Samalla muistutan, että talvisäilytysalueen siivoustalkoot ovat tiistaina 27.5. klo 18 alkaen. Alueen tulee olla tyhjä veneistä kesäkuun alkuun mennessä. Kaupunki tarkastaa alueen maanantaina 2.6.

Hyvien veneilytapojen puolesta

Erkki Heliö
Puheenjohtaja

 

----

Pikku Huopalahden venekerho                        Venekauden aloitustiedote 28.4.2014

Hyvä venekerholainen

Veneilykauden avaus eli veneiden vesillelasku nosturilla alkaa klo 9 ja trailerilla jonkin verran myöhemmin.

Veneen lasku trailerilla (meillä on taas tarjolla tämäkin palvelu) maksaa 20 euroa.
Veneen lasku nosturilla maksaa perinteiset 70 euroa.
Maksu käteisellä kuten aiemminkin.

Tarjolla on myös pientä purtavaa perinteisen tapaan.


Mukavia veneilysäitä odottaen


Erkki Heliö
puheenjohtaja


-----

Pikku Huopalahden venekerho                        Katsastustiedote 17.4.2014

Hyvä venekerholainen

Satamassa tai talvisäilytysalueella pidettävät rekisteröidyt veneet tulee runkokatsastaa viiden vuoden välein ennen vesillelaskua. Sovi katsastusaika katsastajien kanssa (katsastus@phvk.fi).

Kaikki satamassa tai talvisäilytysalueella pidettävät rekisteröidyt veneet tulee vuosikatsastaa. Katsastuspäiviä on sovittuna viisi:

- tiistai 13.5.

- torstai 15.5.

- tiistai 20.5.

- torstai 22.5.

- tiistai 27.5. Torstai 29.5. on helatorstai.

Katsastus alkaa noina päivinä klo 18. Tiistain 13.5. katsastusajat ovat jo lähes täynnä. Varaa veneesi katsastusaika seuraavana venepaikkojen varauspäivänä (torstai 24.4. klo 18 alkaen) tai ota yhteyttä katsastajiin (katsastus@phvk.fi)

Lisää tietoa katsastamisesta on sivulla http://www.phvk.fi/index/5

 

Erkki Heliö

Puheenjohtaja

 

-----------

Pikku Huopalahden venekerho                   Vuosikokoustiedote 13.3.2014 (päivitetty 28.3.2014)

 

Hyvä venekerholainen

Vuosikokous järjestettiin 27.2.2014. Johtokunta uusiutui ja tehtävin valittiin seuraavat henkilöt:

Erkki Heliö, puheenjohtaja, puh. 040-550 3263, puheenjohtaja@phvk.fi

Kaisa Potila, satamakapteeni, varapuheenjohtaja, puh. 041-440 1314, satamakapteeni@phvk.fi 

Pekka Pankkonen, sihteeri, puh.040-767 1877, sihteeri@phvk.fi

Jukka Pohjola, taloudenhoitaja, hankevastaava, verkkovastaava, puh.050-3792 892, taloudenhoitaja@phvk.fi, hankevastaava@phvk.fi

Åke Wangel, katsastusvastaava, puh. 040-737 8075, katsastus@phvk.fi

Jussi Kekkonen, ympäristövastaava, puh. 050-325 4500, ymparisto@phvk.fi

Juha Metsälä, vartiopäällikkö, puh. 044-097 7801, vartiopaallikko@phvk.fi

Reima Varis, varavartiopäällikkö, telakkamestari, puh. 050-566 2198, varavartiopaallikko@phvk.fi

 

Kevään tärkeät päivämäärät:

Venepaikkojen, katsastusaikojen ja vartiointivuorojen jakotilaisuudet Tapanilan asemalla:

 • keskiviikko 16.4. klo 18-20
 • torstai 24.4. klo 18-20

Ongelmajäteastiat tuodaan alueelle noin kaksi viikkoa ennen vesillelaskua.

Veneiden vesillelasku tapahtuu lauantaina 3.5. klo 9 alkaen.

Talvisäilytysalueen siivoustalkoot ovat tiistaina 27.5. klo 18 alkaen. Alue on oltava tyhjänä veneistä 1.6.2014

Katsastusajankohdat tiedotetaan myöhemmin. Runkokatsastukset on kuitenkin tehtävä ennen vesillelaskua. Sovi niistä katsastusvastaavan kanssa.

 

Hyvää kevättä toivottaen!

Erkki Heliö

puheenjohtaja

 

----------

 

Pikku Huopalahden venekerho                   Jäsenkirje 4/2013                 17.09.2013

HYVÄVENEKERHOLAINEN!

Pitkälle syksyyn jatkunut kaunis kesä on mahdollistanut veneilyn – ja siitä on otettu vaarin. Veneet ovat liikkuneet satamasta vilkkaasti. Veneiden nostopäivä ja siihen valmistautuminen kuitenkin taas lähestyy. 

Tässä tietoa syksyn tärkeistä tapahtumista:

1) Pukki- ja traileri talkoot torstaina 26.9. klo 18-20.
Avataan ja levitetään pukkikasa kunkin omille paikoilleen sekä valmistaudutaan veneiden telakointiin. Osallistujille pientä purtavaa.

2) Veneiden nostopäivä lauantaina 5.10 klo 9 alkaen. Isot veneet nostaa Jari Tamminen. Noston hinta on 70 euroa, joka maksetaan käteisellä. Varaa tasaraha.
                      Pienten veneiden trailerinoston huolehtii kukin tänä vuonna itse. Trailerinostoja voi alkaa tehdä hyvässä järjestyksessä isojen veneiden nostojen käynnistyttyä. Tule sopimaan mahdollisista kimppanostoista kanssaveneilijöiden kanssa. Tule paikalle sopimaan veneesi sijoituspaikka, vaikka et nostaisikaan venettä nostopäivänä. Painepesuri on käytössä varausjärjestyksessä.
                      Vanhan mallin mukaisia allekirjoitettavia talvisäilytyssopimuksia ei tehdä vaan sopimus katsotaan syntyneeksi, kun vene tuodaan talvisäilytysalueelle. Taloudenhoitaja Pasi Grönqvist lähettää sähköpostilla veneen pituuden mukaan laaditut laskut talvipaikan varanneille ja veneen alueella säilyttäville. Varmistathan oikein osoitteesi kerhon www-sivuilta.
                      Lue tarkasti talvisäilytysohje kerhon kotisivuilta www.phvk.fi/kerhosivut. Telakoi veneesi tukevasti ja kiinnitä pressu vahvasti, jotta se kestää talven rankat sääolosuhteet. Käy alueella talven aikana tarkastamassa oman veneesi talvehtimista -  ja huomioi myös naapurisi veneitä.
                      Nostopäivänä grillaamme makkaraa. Kaikki mukaan nauttimaan tapahtumasta ja antimista!

3) Veneilykauden päättäjäiset ja pikkujoulut lauantaina 16.11. klo 18-23.
Kauden perinteisissä päättäjäisissä tarjolla muun muassa hyvää ruokaa, kevyttä ohjelmaa ja musiikkia. Kutsu lähempänä ajankohtaa. Merkitse jo nyt kalenteriisi tämä iloinen, kerhon yhteinen tapahtuma joulua lähestyttäessä!

Hyvää syksyä toivottaen!
Jouni Suolanen
Kommodori

Lisätietoja:
Jouni Suolanen, puheenjohtaja, puheenjohtaja@phvk.fi, 44-060 1001.
Pasi Grönqvist, taloudenhoitaja, taloudenhoitaja@phvk.fi, 050-374 3726.

Kaisa Potila, satamakapteeni, satamakapteeni@phvk.fi, 041-440 1314.
 

 

 

 


 

 


JÄSENKIRJE 3/2013                                                 28.05.2013

ARVOISA VENEKERHOLAINEN!

Ilmat lämpenevät ja veneilykausi on käynnistynyt. Venepaikat täyttyvät – vain pari paikkaa on vapaana. Tässä muutama tärkeä, ajankohtainen asia:

1)Talvisäilytysalueen ja sataman talkoot pidetään perjantaina 7.6. klo 18-20. Käsiä tarvitaan – tule siistimään oman veneesi talvehtimispaikka sekä auttamaan koko alue ja satama ”kesäkuntoon”. Pukkikasa vanhalle paikalleen aidan viereen Luvia-paatin kohdalle. Vuosi vuodelta lisääntyneet trailerit siirtyvät alueen reunoille. Jätelava tulee alueelle. Talkoolaisille tarjolla pientä purtavaa.

2) Talvisäilytysalueella on vielä veneitä – alueen on oltava tyhjä veneistä kesäkuun alkuun ja ehdottomasti 10.6. mennessä. Huolehdi veneesi ajoissa veteen – vielä on muutama päivä aikaa! Veneet on luotu vesille liikkumaan Suomen lyhyen suven ajaksi. Liikuntaviraston johto tulee tarkastamaan alueen. Alue on perinteisesti saanut kiitosta hyvästä hoidosta.

3)Kalansavustusretki Käärmesaarelle järjestetään tänäkin vuonna viikkoa ennen juhannusta torstaina 13.6. klo 17-22. Lähtö satamasta klo 17. Saaressa savustetaan ja nautitaan herkullista kalaa siihen sopivine  virvokkeineen. Tikanheittokilpailu palkintoineen on myös luvassa. Osallistumismaksu 5 euroa/henkilö tai 10 euroa/talous kerätään saaressa. Osallistu tähän iloiseen alkukesäiseen kerhon yhteiseen tapahtumaan! Ilmottautumiset Jouni Suolaselle 10.6. mennessä puh. 044-0601001 tai jouni.suolanen@kolumbus.fi.

4)Jäsen- ja venepaikkamaksuja on vielä maksamatta, vaikka eräpäivä on umpeutunut jo aikoja sitten! Jos maksusi ovat vielä maksamatta, hoida ne kuntoon pikimmiten - ja neuvottele tarvittaessa maksujärjestelyistä taloudenhoitaja Pasi Grönqvistin kanssa, puh. 050-3743726 pasiv@mbnet.fi. Tänä keväänä olemme uusineet jo poijujen kettingit, jonka kustannus oli lähes 3000 euroa. Nyt ne kestävät veneiden painoa yli kymmenen vuotta.

5)Muista hoitaa myös valitut vartiovuorosi ja veneen katsastus kuntoon. Nämä luovat turvallisuutta satamaan ja veneilyyn sekä luovat hyvää ja yhtenäistä kuvaa kerhosta.

Vilkasta veneilykauden jatkoa!
Jouni Suolanen
Puheenjohtaja
 

Jäsenkirje 2/2013                                                                                                                        27.03.2013

HYVÄ VENEKERHOLAINEN!

Muistutan tulevistavarauspäivistä, joissa vahvistetaan venepaikat, vartiovuorot ja saat maksukuitin sekä voit tarkastuttaa sammutinlaitteesi. On ehdottoman tärkeää, että tulet paikalle hoitamaan omat kerho- ja veneasiasi kuntoon!

Keskiviikkona 3.4. Tapanilan asemalla kello 18-20
Torstaina 11.4. Tapanilan asemalla kello 18-20

Huom! Voit tuoda sammutinlaitteesi tarkastettavaksi torstaina11.4. tai jättää tarkastettavaksi 3.4. Tarkastuksen hinta on 10 euroa. Mika VanhalaJohn Nurminen Marine Oy:stä tulee tarkastamaan sammutinlaitteet 11.4. klo 18-20.

Veneiden laskupäivä on lauantaina 4.5. klo 9 alkaen.Trailerillalaskut tekeePetri Kärkkäinen jaisommat veneet laskeeJari Tamminen. Trailerilaskun hinta on25 euroa ja nosturilla laskun70 euroa.Arja Hietala valmistaa keittoa talkoolaisille.

Talvisäilytysalueen on oltava tyhjä veneistä kesäkuun alkuun mennessä. Jokainen hoitaa oman veneensä talvehtimispaikan siistiksi. Lisäksi pidämme perinteiset pukkitalkoot perjantaina 7.6 klo 18–20. Talkoissa laitamme alueen moitteettomaan kuntoon ja pressutamme pukkikasan entiselle paikalle. Jätelava tulee alueelle ennen talkoopäivää.

Katsastusasiaa


Hyvään merimiestapaan kuuluu tietojen ja taitojen lisäksi kunnossa olevat varusteet. Venekatsastus on kerhon jäsenilleen tarjoama palvelu veneen ja varusteiden tarkistamiseksi. Tänä vuonna katsastetaan ainakin ne veneet, jotka tulevat kerhon venepaikalle tai talvisäilytysalueelle. Katsastusaika pitää varata etukäteen venepaikan varaustilaisuudessa:


vko 21: tiistai 21.toukokuuta ja torstai 23.5 klo 17-20

vko 22: tiistai 28.toukokuuta ja torstai 30.5 klo 17-20

 

Jos valitset kaikista helpoimman katsastusluokan, ei peruskatsastetun veneen vuosikatsastuksessa tarvitse olla kuin minimaaliset varusteet lain vaatimien lisäksi.

 

Pakollisia varusteita (näiden puuttumisesta poliisi kirjoittaa sakon) ovat:

•            pelastusliivit

•            airo tai mela tai ankkuri köysineen

•            tyhjennysväline (pumppu, äyskäri tai ämpäri)

•            veneen asiakirjat

•            sammutin vaaditaan, jos vesikulkuneuvossa on liekillä toimiva polttolaite, sisäkone tai yli 25 kW:n perämoottori

- käsisammuttimen on oltava standardin  mukainen ja teholuokaltaan vähintään 8A 68B

- sammuttimen tarkastus on tehtävä vuoden välein.

 

Katsastusluokkaan 4 pituudeltaan alle 7 m veneeseen tarvitset lisäksi

•      30 m köyttä

•      kannellisen ämpärin, joka käy myös tyhjennysvälineestä;-)

•      kompassin (suunnistuskompassi käy)

•      merkinnät varusteisiin (rekisterinumero / veneen nimi, vedenkestävä tussimerkintä käy)

•      äänimerkinantolaite (pelastusliivin pilli käy)

Uusien vuoden 2012 jäsenten, vanhojen jäsenten uudet veneet ja kaikki veneet viiden vuoden välein tarvitsevat peruskatsastuksen, johon kuuluvat maissa suoritettavan  runkokatsastus sekä vuosi-/varustekatsastus. Sovi katsastusaika suoraan Pasi Grönqvistin (pasiv@mbnet.fi) kanssa.


Vuosikokous 21.3.
Sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Tapanilan asemalla 21.3. Kokouksessa oli 12 osanottajaa.  Kokouksessa valittiin kerhon toimihenkilöt tälle veneilykaudelle:  

Jouni Suolanen, puheenjohtaja, jouni.suolanen@kolumbus.fi, puh. 044-0601001
Kaisa Potila, satamakapteeni, varapj., kaisa.potila@me.com, puh. 041-4401314
Tapani Voutilainen, sihteeri,  kiinteistoseppo@gmail.com, puh. 0400-833096
Pasi Grönqvist (uusi), taloudenhoitaja, katsastusmies, pasiv@mbnet.fi, puh. 050-3743726
Erkki Heliö, ympäristövastaava, erkki.helio@welho.com, puh. 040-5503263
Petri Kärkkäinen, kats.vast., kulj.vast., varavartiop. karkkainen69@gmail.com, puh. 050-3896969
Reima Varis, vartiopäällikkö, reima.varis@fonet.fi, puh. 050-5662198
Jukka Pohjola, hankevastaava, jukka.pohjola@paloilmoitinhuolto.fi, puh. 050-3792892
Juha Metsälä (uusi), jäsen, juha.metsala@luukku.com, puh. 044-0977801

 

Varsinaisiksi toiminnantarkastajiksi valittiin Timo Yli-Saarija Topias Mononen ja varalle Osmo Suhonen ja Kari Järvinen.Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Topias Mononen ja Juha Metsälä.

Retkistäja muista tapahtumista tiedotetaan erikseen. Seuraa sähköpostiasi sekä seuran kotisivuja ja ilmoitustaulua.

Hyvä jäsen, tarkistathan, että omat vene- ja yhteystietosi ovat oikein kerhon nettisivuilla. Näin voimme myös palvella jäsenistöä entistä paremmin ja nopeammin. Jos salasanasi unohtui, saat sen meilaamalla Jukka Pohjolalta jukka.pohjola@paloilmoitinhuolto.fi,.


Vilkasta ja turvallista veneilykautta toivottaen!

Jouni Suolanen
Kommodori

 

 

Pikku Huopalahden venekerho                                                     Jäsenkirje 1/2013                       17.02.2013


ARVOISA VENEKERHOLAINEN!

Kaamoksen ja säiltään vaihtelevan talven jälkeen kevät tekee jälleen tuloaan. Kulunut veneilykausi  sekä venekerhon suosittuun ja sisällöltään monipuoliseen 20 -vuotisjuhlaan huipentunut juhlavuosi  oli monin tavoin antoisa - kiitos siitä vielä kaikille!
                             Nyt on syytä kääntää katseet taas uuteen veneilykauteen. Veneet talvehtivat vielä ja luntakin tulee – muista käydä pudottamassa lumet venepressultasi ja tarkasta samalla pukki- ynnä muiden rakenteiden kunto. Katso myös vieressä olevia veneitä. Moitteeton talvisäilytysalue luo venekerhosta hyvää mielikuvaa. Vartiointiliike vartioi talvisäilytysaluetta tänä talvena kokeiluluonteisesti  joulukuun alusta maaliskuun loppuun.
                             Tulevana kesänä venepaikat täyttynevät viime vuosien tapaan viimeistä paikkaa myöten. Toivottavasti kaikki vanhat jäsenet käyttävät venepaikkansa myös tulevana kautena. Pyrimme  säilyttämään entiset venepaikat niiden nykyisillä haltijoilla. Jos jostain syystä paikkasi vapautuu, ilmoitathan siitä mahdollisimman pian satamakapteeeni Kaisa Potilalle, puh. 041-440 1314 tai kaisa.potila@me.com. Näin saamme myös tuleville uusille jäsenille venepaikat.

Tässä jo tiedossa olevia tärkeitä päivämääriä, joihin tulisi kaikkien kerhon jäsenten osallistua:

Sääntömääräinen vuosikokous
21.03. torstai klo 18 alkaen Tapanilan asemalla. Vuosikokouskutsu lähetään myöhemmin erikseen postitse.

Venepaikkojen vahvistus ja vartiovuoojen varaus
03.04. keskiviikko klo 18-20 Tapanilan asemalla
11.04. torstai klo 18-20 Tapanilan asemalla
                             Venepaikkojen vahvistus ja vartiovuorojen varaus sekä maksukuittien antaminen.
                             Tule ehdottomasti paikalle tai edustajasi, jos et itse pääse. Tämä helpottaa    
                             huomattavasti kerhon hallintoa ja johtokunnan työskentelyä. Muutoin esimerkiksi
                             vartiovuorot joudutaan määräämään vapaana oleville päiville.

Veneiden laskupäivä
04.05. lauantai kello 9 alkaen
                            
Veneiden nostopäivä
05.10. lauantai klo 9 alkaen
                            
Lisäksi on suunniteltu tehtäväksi retkiä ym. tapahtumia pari-kolme kauden aikana. Niistä tiedotetaan erikseen lähempänä ajankohtia sähköpostitse ja kerhon nettivisuilla www.phvk.fi. Tämäkin jäsenkirje tulee nähtäväksi nettisivuille.

Lämpimän kevään ja veneilykauden odotuksin!
Jouni Suolanen, puh. 044-060 1001, jouni.suolanen@kolumbus.fi
PuheenjohtajaJÄSENKIRJE 3/2012                                                                          13.09.2012

Hyvä venekerholainen!


Toisin kuin kaksi edellistä kesää, säiltään varsin vaihteleva veneilykesä alkaa olla takanapäin ja edessä jälleen veneiden nosto talviteloilleen. Venekerholle kesä oli jälleen runsas ja antoisa - venepaikat ovat täyttyneet ja kesäretkiäkin on tehty. Kerhon 20. juhlavuoden kunniaksi Loki-lehti on valmistumassa ja lauantaina 17.11. kausi päättyy hieman tavallista juhlavamman tilaisuuden merkeissä.

Veneiden yhteinen nostopäivä on lauantaina 6.10.2010 klo 10 alkaen.
Isot veneet nostaa Mika Nordström Reffe Oy:stä. Noston hinta on 70 euroa. Varaa tasaraha.
Pienemmät veneet vetää trailerilla kuljetusvastaava Petri Kärkkäinen. Noston hinta on 25 euroa.Kerho tarjoaa nostopäivänä ruokaa ja juomaa talkoolaisille.

Talvisäilytysmaksu määräytyy veneen pituuden perusteella. Maksun määräksi  tulee 70-190 euroa per vene. Maksu maksetaan noston yhteydessä saatavalla pankkisiirrolla. Säilytyksestä tehdään molempien osapuolien allekirjoittama talvisäilytyssopimus. Veneen pressuun kiinnitetään näkyvälle paikalle talvisäilytystarra merkiksi oikeudesta talvisäilytykseen. Alueelle voi tuoda vain katsastettuja veneitä.

 


Vaikka et nostaisi venettä nostopäivänä tai olet sen jo nostanut, tule tekemään talvisäilytyssopimus ja hakemaan maksukuitti. Siten varmistat venepaikkasi alueelle. Telakoi veneesi tukevasti sekä oman veneesi että naapuriveneiden talvehtimisen takia. Venepukkien tulee olla huolella ja tukevasti rakennetut. Lue tarkasti talvisäilytysohje kerhosivuilta www.phvk.fi! Seuraa omaa ja naapuriveneidesi talvehtimista ja käy pudottamassa lumet talven aikana. Ympärillä olevan asumisenkin takia talvisäilytysalueen tulee näyttää nuhteettomalta myös talviaikaan.
 

 

Toimi veneesi syyshuollossa harkitusti ja ympäristöä sekä kanssaveneilijöitä kunnioittaen. Alueella on jäteastiat sekajätteelle ja  ongelmajätteelle. Sähkö- ja vesipisteen ovi, varustelaatikon ovi ja alueen portit tulee pitää lukittuna ja työkalut palauttaa laatikkoon. Viimeisenä alueelle jäävä varmistaa lukitukset. Huolehdi yhteisistä tavaroista, se on kaikkien etu. Painepesuri on nostopäivänä ja sen jälkeen käytössä säiden mukaan veneiden pesua varten..

Pukki- ja traileritalkoot pidetään torstaina 27.09. klo 18-20. Tuolloin avataan pukkikasa. Jokainen huolehtii pukkinsa ja trailerinsa omalle paikalleen.

.

Venekauden päättäjäiset ja venekerhon 20-vuotisjuhla pidetään lauantaina 17.11.2012 klo 16 alkaen Tapanilan asemalla. Kutsu tilaisuuteen postitetaan myöhemmin. Tarjolla hyvää ohjelmaa, ruokaa ja juomaa, kanssaveneilijöiden seuraa. Varaa aika jo nyt kalenteriisi pikkujoulujen aikaan!

Hyvää nostopäivää toivottaen!
Jouni Suolanen
Kommodori

Lisätietoja:
Jouni Suolanen, puheenjohtaja, jouni.suolanen@kolumbus.fi, 044-060 1001
Kaisa Potila, satamakapteeni, kaisa.potila@hus.fi, 041-440 1314
Petri Kärkkäinen, katsastusvastaava, kuljetusvastaava, karkkainen69@gmail.com, 050-3896969

 

 

Jäsenkirje 2/2012

HYVÄ VENEKERHOLAINEN!

Veneilykausi lähestyy jo kovaa vauhtia. Ilmat lämpenevevät, joten nyt on jo korkea aika lähteä rapsuttelemaan paatti vesillelaskukuntoon.

Veneiden laskupäivä on sunnuntaina 6.5. klo 10 alkaen.Trailerilla laskut tekee Petri Kärkkäinen ja isommat veneet nostaa Mika Nordström. Trailerilaskun hinta on 25 euroa ja noston 70 euroa.

Talvisäilytysalueen on oltava tyhjä veneistä kesäkuun alkuun mennessä. Jokainen hoitaa oman veneensä talvehtimispaikan siistiksi. Lisäksi pidämme perinteiset pukkitalkoot perjantaina 1.6 klo 18–20.Talkoissa laitamme alueen moitteettomaan kuntoon ja pressutamme pukkikasan vanhaan paikkaan. Jätelava tulee alueelle ennen talkoopäivää.

Postitamme tämän kirjeen mukana vartiosopimuksen ja kaksi vartiointi päivää kaikille niille, joilla ei ole vielä vartiovuoroja. Vuoroja tulee noudattaa. Vuoron voi vaihtaa vain pakottavissa tapauksissa ja vuoron vaihdosta on aina sovittava vartiopäällikön kanssa. Ota yhteys vartiopäällikkö Reima Varikseen reima.varis@fonet.fi, puh. 050 566 2198. Palauta toinen kappale vartiosopimusta allekirjoitettuna venekerhon postilaatikkoon Tapanilan aseman päädyssä.
 

Venekerhon veneet tulee katsastaa. Runkokatsastus tehdään kaikille uusille veneille ja kerhoon tuleville veneille maissa. Sovi siitä erikseen katsastusmiesten kanssa. Katsastusvastaava Petri Kärkkäisenkarkkainen69@gmail.com, puh. 050 389 6969  ja uutena katsastusmiehenä aloittaa Pasi Grönqvist pasiv@mbnet.fi, puh. 050 374 3726. 

Katsastuspäivät ovat seuraavat:

viikko 21 tiistai 22.5.2012 ja torstai 24.5.2012 klo 17 alkaen.
viikko 22 tiistai 29.5 2012 ja torstai 31.5 2012 klo 17 alkaen.

Sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Tapanilan asemalla 29.3. Kokouksessa oli ennätysmäärä eli runsas 20 osanottajaa ja keskustelu oli vilkasta. Kokouksessa valittiin kerhon toimihenkilöt tälle veneilykaudelle. Johtokunta jatkaa edellisvuoden kokoonpanossa ja on seuraava:

Jouni Suolanen, puheenjohtaja, jouni.suolanen@kolumbus.fi, puh. 044-0601001
Kaisa Potila, satamakapteeni, varapj., kaisa.potila@hus.fi, puh. 041-4401314
Tapani Voutilainen, siht./tal.hoitaja, kiinteistoseppo@gmail.com, puh. 0400-833096
Erkki Heliö, ympäristövastaava, erkki.helio@welho.com, puh. 040-5503263
Kari Järvinen, varasatamakapteeni, kari.jarvinen@luukku.com, puh. 0500-447814
Petri Kärkkäinen, kats.vast., kulj.vast., varavartiop. karkkainen69@gmail.com, puh. 050-3896969
Reima Varis, vartiopäällikkö, reima.varis@fonet.fi, puh. 050-5662198
Jukka Pohjola, hankevastaava, jukka.pohjola@paloilmoitinhuolto.fi, puh. 050-3792892
Osmo Suhonen, jäsen, osmosuhonen@homail.com, puh. 050-3826813
Timo Yli-Saari, jäsen, timo.yli-saari@capgemini.fi, puh. 040-5772013

Varsinaisiksi toiminnantarkastajiksi valittiin Pasi Grönqvist ja Magnus Paul, varalle Topias Mononen ja Kari Pokela. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Pasi Grönqvist ja Anneli Grönqvist.

Vuosikouksessa valittiin myös johtokunnan esityksestä venekerhoon kolme uutta kunniajäsentä, jotka ovat toiminnallaan merkittävästi edistäneet kerhon toimintaa. Uudet kunniajäsenet ovat nykyinen johtokunnan sihteeri ja taloudenhoitaja Tapani Voutilainen, puheenjohtaja Jouni Suolanensekä kerhon aikaisempi puheenjohtaja ja pitkäaikainen hallituksen jäsen Matti Pasanen. Kerhossa oli ennestään vain yksi kunniajäsen, kerhon ensimmäiset kymmenen vuotta sihteerinä toiminut Hannu Siltala.

Kunhan veneet on saatu vesille ja veneily käyntiin, järjestämme perinteisen kalansavustusretken herkullisine savukaloineen ja muine ohjelmineen viikkoa ennen juhannusta torstaina 14.6.klo. 17:00 alkaen. Seuraa kerhon nettisivuja – sieltä löydät viimeisimmän tiedon retkestä ja muista ajankohtaisista asioista. Tiedot tulevat myös kerhon ilmoitustaululle sekä mahdollisesti kirjeitse tai meilitse.

Hyvä jäsen, tarkistathan, että omat vene- ja henkilötietosi ovat oikein sähköpostiosoitetta myöten kerhon nettisivuilla. Se on tärkeää, koska oikeat tietosi kertautuvat sivuilla joka paikkaan kuten venepaikkaan ja talvisäiltyspaikkaan. Näin voimme myös palvella jäsenistöä entistä paremmin ja nopeammin. Jos salasanasi unohtui, saat sen meilaamalla Jukka Pohjolalta.


Vilkasta ja turvallista veneilykautta toivottaen!


Jouni Suolanen
Kommodori

------------

Jäsenkirje 1/2012       10.02.2012


ARVOISA VENEKERHOLAINEN!


Vaikka lumi vasta peitti maan, kevät ja uusi, vilkas veneilykausi lähestyy jälleen. Tämä talvi saattaa jäädä tavallista lyhyemmäksikin.

Lunta on kuitenkin kertynyt sen verran paljon, että jokaisen talvisäilytysalueella venettään pitävän kannattaa käydä tarkistamassa veneensä tilanne ja poistaa kertynyt lumi ja jää veneen päältä telakointivahinkojen välttämiseksi.

Pikku Huopalahden venekerho ry täyttää 20 vuotta tänä vuonna.

Siksi pyrimme lisäämään tapahtumia, jotka huipentuvat loppusyksyllä pidettävään juhlavuoden juhlaan/kauden päättäjäisiin.
Toivotamme Sinut, arvoisa jäsen, aktiivisesti mukaan kaikkeen yhteiseen toimintaan.

Viime veneilykaudella seuraan liittyi monia uusia jäseniä ja venepaikat täyttyivät viimeistä paikkaa myöten. Toivottavasti kaikki nykyiset jäsenemme jatkavat seuran jäseninä ja venepaikan haltijoina.

Tulevana keväänä on runsaasti halukkuutta kerhon jäsenyyteen ja venepaikkoihin.

Sen johdosta ilmoita 28.02.2012 mennessä halukkuutesi pitää nykyinen venepaikkasi.
Ilmoita samalla halukkuudestasi talvisäilytyspaikkaan.

Ilmoituksen voit tehdä 16.2 alkaen kerhon nettisivuilla www.phvk.fi
Kyselylomake avautuu heti, kun olet kirjautunut sisään. Mikäli olet unohtanut käyttäjätunnuksesi tai salasanasi, kysy uusi lähettämällä postia jukka.pohjola@paloilmoitinhuolto.fi

Voit myös ilmoittaa halukkuudesta sähköpostilla tai puhelimitse Kaisa Potilalle
puhelin 041 440 1314 tai kaisa.potila@hus.fi.

Pyrimme säilyttämään entiset venepaikat niiden nykyisillä haltijoilla.
Mikäli et ilmoita 28.2 mennessä halukkuudesta venepaikkaan, katsomme, että venepaikka on vapaa ja se voidaan vuokrata muille halukkaille.

Talvisäilytyspaikkoja jaettaessa etusijalla ovat venepaikan haltijat.
Mikäli talvisäilytyspaikkoja jää yli, niitä voidaan vuokrata myös muille jäsenille.

 


Tässä on tämän vuoden tärkeitä jo tiedossa olevia päivämääriä.
Muista tapahtumista, kuten retkistä yms., tiedotetaan erikseen.


29.3.  torstai kello 18:00
Vuosikokous Tapanilan asemalla.

3.4.  tiistai, kello 18:00 - 20:00 Tapanilan asemalla
12.4. torstai kello 18:00 - 20:00 Tapanilan asemalla
Venepaikkojen vahvistus ja vartiovuorojen varaus
Tule ehdottomasti paikalle tai edustajasi, jos et itse pääse.
Muutoin esimerkiksi vartiopäivät määrätään.

6.5.  sunnuntai kello 10:00
Veneiden laskupäivä

6.10  lauantai kello 10:00
Veneiden nostopäivä

17.11 lauantai kello 16:00 alkaen,
Kauden päättäjäiset ja juhlavuoden juhla